“ Biz bu işi her gün yapıyoruz, siz bir kere yaptırıyorsunuz.

Banyo Wc Fayansları Boya Yapmak İstiyorum

Soru; Banyo Wc Fayansları Boya Yapmak İstiyorum. İyi. Günler. Banyoda ve tuvalette hem yer hem de lavabo kısmında beyaz veya kırık beyaz epoksi boya kullanmak istiyorum.
Bu alanlarda uygulamayı nasıl yapmalı?
Özellikle banyo kaç gün kullanılmamalıdır?
Bu boya sonrasında cif veya çamaşır suyu gibi ürünlere dayanır mı?
Hiçbir usta çevremde fayans boyanır demiyor.
Sakin ha! Deyip uyarıyor. Tavsiyelerinizi bekliyoruz. Teşekkürler şimdiden iyi çalışmalar dilerim.
Cevap; Merhabalar. Banyo ve tuvalet gibi benzeri yerlerde fayans üzerine boya uygulaması yapmak tabii ki teknik manada çok doğru bir çalışma değildir.
Bizler bu konuda insanlara teknik bilgi paylaşımında bulunurken içinde bulunduğumuz ortama göre yaptığımız çalışmalardan edindiğimiz tecrübeye göre cevaplıyorum.
Bazı müşterilerimiz var bunlar hakikaten İstanbul’un en meşhur Semt ve ilçelerinde oturuyorlar.
Haliyle buradaki yapılar çok eski ve belki de gerçekten çok kötü fayans uygulamalarının olduğu yerler.
Genelde böyle müşterilerimiz kiracı oluyor ve ev sahibinin hiçbir konuda bu tür masraflara müsaade etmediğini ve hiçbir şekilde destek olmayacağını söylüyor.
Burayı kiralayan insanlar uzun süreler burada oturmak üzere plan yaptığından dolayı burada bir değişim ve görüntü olarak güzel bir ev hayal ediyor.
Bizlere bu noktada tecrübemizden dolayı bir muhayyer ile burada nasıl değişim uygulamaları yaparım diye soruyor.
Bizler de yaptığımız çalışmalar içerisinde uygulama anlamında ucuz ve çabuk yapılabilecek yaptığımız çalışmaları bunlarla paylaşıyoruz.
Kesinlikle taş bir yüzey üstüne boya uygulaması yapmak çok doğru bir çalışma değildir.
Yalnız düşünün ki o kadar eski bir fayans uygulaması yapılmış 1970 li yıllarda.
En son Etiler’de oturan bir müşterimizin böyle bir durumu ile karşı karşıya geldik.
Sonrasında buraya şu an sizin de içinde bulunduğunuz durumu söyleyerek boya uygulaması yaptık.
Kendisi gayet memnun oldu ve hala sürekli işini yaptım bir müşterim olarak hiçbir şikayetinin olmadığını söyledi.
Sizlerde burada bu boya uygulamasını yapabilirsiniz.
Gerilim temizlik ve silme aşamasına.
Bu tür malzemeleri çamaşır suyu cif ve benzeri kimyasal içerikli malzemeler ile silmek kesinlikle doğru ve sağlıklı değildir.
Daha doğal ve masum temizlik deterjanları kullanmanız gerekir.
Burada genelde biz müşterilerimize arap sabunu tavsiye ediyoruz.
Bir de epoksi boya diğer boyalara göre çok koku yapan bir boyadır.
Eğer önceden bu boya ile bir uygulama yapmamış tecrübe sahibi değilseniz sıkıntı yaşamanız da kaçınılmazdır.
Yine de eğer ki sizler bu boyayı yapmak istiyorsanız mutlaka bir müddet çalışıp hava almalısınız.
Bütün banyoyu boyamak yerine bir duvarı boyayıp biraz ara verin. Sonra diğer duvarı boyayıp tekrar para verin.
Yani bu şekilde bu işlemi yaparak aynı zamanda mola vererek sağlık durumunuzu da göz önünde bulundurarak çalışma yapmalısınız.
Ben bile yıllardır bu işi yapan boyacı ustası olarak uygulama yaparken, epoksi boyanın kokusundan rahatsız oluyorum ve sık aralıklarla çıkıp hava alıyorum.
Yukardaki resimde yapmış olduğumuz fayans üzeri boya uygulamasında görebilirsiniz.