“ Biz bu işi her gün yapıyoruz, siz bir kere yaptırıyorsunuz.

Boyada Geç Kuruma Neden Olur

Boyada geç kuruma neden olurBoya neden geç kurur, Kuruma neden geç olur? Gibi cevaplarınza cevap bulmanız için size bu makaleyi yazım. Geç kuruma sorunun bir çok sebebi vardır. Kuruma sorunu yaşanan yüzeyde, tam kurumanın gerçekleşmesini bekleyip, bu sürede oluşan toz ve taneciklerin zımpara yapılarak ortamdan uzaklaştırılması ve üretici firmanın belirttiği koşullar dâhilin de tekrar boyanması gereklidir.
Yapılan boyaların ve ya çalışmaların kurumasını ve boya yapılan yüzeyin yağlı olması gibi, kirli ve nemli olması gibi, ortamın yeterince havalandırılmaması gibi, yeterli oksijenin ortamda bulunmaması kuruma süresini etkileyen en önemli unsurlardan birincisidir.
Boyacı ustası işini tamamladıktan sonra boyanın kuruması hava sıcaklığı ve nemin uygun koşullarda olmaması gibi sebeplerde kurumayı engelleyecektir.
Kullanacağınız boya içine karıştıracağınız fazla su ve benzeri tiner yanlış inceltici katılması ve kuruma dengesinin bozulmasına sebep olur.
Boya çalışması yapıldığında mekanın havalandırılmaması durumlarında kuruma geç olur.
Sizlere bahsettiğimiz bu genellikle sentetik esaslı boyalarda daha çok rastlanan bir problemdir.
Subazlı boyalarda bu sorun genelde yazın ortaya çıkmaz kışın kuruma durumuna etki edecek hava koşulları işi aksatacaktır.
Yağlı boyalar diğer adı ile sentetik esaslı boyalar oksidasyon ile kuruması gerçekleşir.
Yağlı boyanın kimyasındaki yapıdaki, solventin (tinerin) buharlaşması için ve yapıya oksijenin girmesi için su bazlı boyalara göre daha uzun bir süreye ihtiyaç vardır ki tam manasıyla kuruma gerçekleşsin.
Yağlı boyada kuruma gerçekleşene kadar kokuda çok hissedilir olacaktır.
Her boyanın ne kadar inceltileceğini en iyi üreten firmalar bilir ve bu nedenle bilgileri ambalajında paylaşırlar, tavsiyemiz mutlaka etiket bilgileri doğrultusunda uygulama yapılmalıdır.
Bazı gelenekçi ustaları dinleyip yada bildiğiniz eski duyumları yapmamalısınız, ayrıca sentetik boyalarda inceltici olarak kullanılan sentetik tiner yerine neft, gazyağı, selülozik tiner gibi benzeri incelticiler kullanılmamalıdır.
Farklı malzemeler ile boyanızı inceltmek bu tip çözücüler, boyanın bağlayıcı yapısını bozup geç kuruma probleminin yanı sıra daha birçok soruna neden olacaktır.
Duvar kağıdı ustası yapıştırma işini tamamlayınca bu işinde kuruma süresi zamana ve hava koşullarına bağlıdır.
Bizler yılların verdiği tecrübe ile sizlerin sorunlarına uzman kişiler olarak cevap veririz.
Yapmanız gerek nasıl olursa olsun sorununuzu bizim ile paylaşın.
Bütün sorunlarınızı cevaplayalım.
Sayfamızın soru soru bölümüne aklınıza gelen her türlü sorunuzu sorabilirsiniz.
Boya Neden Geç Kurur